Подаряват 10 декара срещу 50 евро на квадрат
Подаряват 10 декара срещу 50 евро на квадрат / netinfo
10 декара в близост до “Метро”, с лице към централния булевард “Санкт Петербург”, ще бъдат продадени на конкурс при начална цена от 1 милион и 249 хиляди лв., решиха днес пловдивските общински съветници. Теренът е същият, на който преди време кино “Арена” искаше да строи мултиплекс, но съветниците на два пъти отказаха инвестицията за 25 млн. лв. В конкурсните условия днес те записаха едва 10 млн. лв. задълженителни вложения за бъдещия купувач на апетитния парцел.

Гласуваната цена означава 50 евро за кв.м., което е престъпление за атрактивен имот и аз сезирам прокуратурата от микрофона, заяви по повод решението съветникът от ОДС Любен Апостолов. Той показа две експертизи, според които теренът струва между 3 и 5 млн лева. Колегите му от мнозинството контрираха, че цената е само начална.

Александър Константинов от БСП обяви, че за своя сметка ще публикува в местния печат имената на колегите си, които подкрепиха решението. Изявлението му дойде, след като бе отхвърлено предложението за поименно гласуване.