Почистиха минисметище зад ТУ-Пловдив
Почистиха минисметище зад ТУ-Пловдив / netinfo

30 куб. м отпадъци бяха почистени и извозени днес от междублоковото пространство зад Техническия университет в Пловдив. Акцията бе инициирана от кмета на район "Източен" Иван Тотев след сигнали на граждани, живеещи на ул."Богомил". Каменните блокове в района обаче могат да бъдат преместени само със специална техника, с каквато общината не разполага, затова през следващата година ще се търсят възможности за решаването на проблема, съобщиха от районната администрация.

Половината от терена е частна собственост и днешното почистване бе жест на добра воля от страна на кметството в район «Източен». При следващо натрупване на отпадъци на собственика ще се търси отговорност и ще му бъдат съставени актове, заяви районният кмет.

В частта от парцела, която е общинска собственост, в дългосрочен план е предвидено проектиране и изграждане на парк, каза още Иван Тотев. Той отново апелира гражданите, които забележат камиони или автомобили да изхвърлят отпадъци, да записват номерата на превозните средства и да сигнализират в районната администрация.