Починалото от менингит дете е лекувано с най-скъпите антибиотици
Починалото от менингит дете е лекувано с най-скъпите антибиотици / netinfo
Починалото от менингит петмесечно момиченце е било лекувано с най-скъпите антибиотици, заявиха лекари от ДКЦ „Здраве“ в Пазарджик, където детето е било закарано първоначално. Вечерта в събота, 17 март, родителите завеждат малката Мария в консултативния център заради силна кашлица. Тогава, според родителите не им е оказана помощ, а от рецепцията ги отпратили с указание да се върнат на следващия ден. Впоследствие били направени рентгенови снимки. Установено било, че детето има двустранна пневмония и остро възпаление на средното ухо и с тази диагноза било настанено в болничното отделение.

Въпреки притеснението на родителите, че кашлицата не намалявала, докторите ги успокоявали, че малката ще оздравее. „Лекарите в болницата на няколко пъти ме попитаха защо по-рано не сме завели детето там, а в „Здраве“ лекуваха дъщеря ми цяла седмица, но от пневмония“, сподели бащата Стойчо Ангелов.

Тази нощ състоянието й рязко се е влошило и детето е прехвърлено към МБАЛ „Пазарджик“ - Интензивно отделение, където сутринта е починало с диагноза „менингит“.

Според лекуващите лекари е направено всичко възможно, за да се предотврати трагичния край на петмесечното момиченце. Менингитът е вторично настъпила инфекция вследствие на цялостно влошеното здравословно състояние на детето. Лекуващи лекари на детето са д-р Хаджийски и д-р Данева.