Пловдивските спецполицаи се нуждаят от оборудване
Пловдивските спецполицаи се нуждаят от оборудване / Dariknews.bg

В момента в „Специалните полицейски сили" в Пловдив има остра нужда от оборудване, тъй като сега няма такова за всички служители. Това обяви главен инспектор Цветан Влашев, началник сектор на Специалната служба към пловдивската полиция. По думите му, добре е, че в една акция не участват всички и с наличното оборудване се справят.

Полицаите трябва да бъдат оборудвани добре, за да има сигурност за здравето и живота им, каза Влашев. Той посочи, че в случая с  Катуница необходимото оборудване, което имат, не са допуснати сериозни инциденти. Тримата служители на полицията, които бяха наранени по време на безредиците в селото, са вече на работа. Те бяха наранени още в началото на инцидента при опита на автомобила на хората на Рашков да избягат от разярената тълпа в Катуница.

Необходими са и още полицаи. В момента наличният състав е 150 души, сред тях има само една жена. Тя работи там от три години, рядко влиза в акции, посочи Влашев.

В сектора „Специални полицейски сили" в Пловдив отскоро има и три нови кучета - немски овчарки. Те са подрастващи - на 7 месеца и вече са минали и тест. Кучетата се подновяват, срокът на активната им служба в полицията е докато имат работни качества, не повече от 7-8 години, каза Влашев. След това те също преминават в пенсия и стават стражови кучета.