Пловдивският университет заменя невалидните дипломи с нови
Пловдивският университет заменя невалидните дипломи с нови / Dariknews.bg

Невалидните дипломи, за които сигнализираха бивши възпитаници на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски", ще бъдат заменени с нови. Това заяви за Дарик зам.-ректорът на висшето училище доц. Запрян Козлуджов. Той обясни, че всички, на които са сгрешени удостоверенията за завършена бакалавърска степен, могат да заявят желанието си за смяна при настоящата инспекторка на „Английска филология" Лидия Апостолова. "Новите документи няма да съдържат и текста Дипломата е дубликат на невалидна диплома", уточни той.

Зам.-ректорът бе категоричен, че единствената причина за неточната информация, вписана в дипломите, е на софтуера на университета. Доц. Козлуджов обаче призна, че отговорност носят и хората, които подписват свидетелствата за завършено висше образование - инспекторът, деканът, зам.-деканът и ректорът, тъй като не са забелязали грешката.

Справката на администрацията показва, че 66 студенти са завършили Английска филология през 2007 г. Всички те могат да се окажат със сгрешени документи. Бившите възпитаници на ПУ разбрали за това от работодатели и Министерство на образованието, които отказали да легализират дипломите им заради нанесени недостатъчен брой кредити за завършване на бакалавърска степен.