Пловдивският и Лайпцигският панаири разменят пакети  акции
Пловдивският и Лайпцигският панаири разменят пакети акции / plovdiv24.com

Пловдивският и Лайпцигският панаири ще разменят пакети акции, стана ясно, след като днес в Пловдив изпълнителните им директори Георги Гергов и Волфганг Марцинг подписаха споразумение за сътрудничество. Ще предложа на Министерски съвет и на Пловдивския общински съвет пакетът да включва до 10% от акциите на Международния панаир, като в договора ще има клаузи, защитаващи интересите и на двете страни, заяви пред Дарик Гергов. По думите му, панаирната индустрия е изключително силно развита в Германия, където се провеждат 50 изложения годишно и ако не приемем тяхната помощ, няма да успеем да изпълним стратегията за развитие на Пловдивския панаир, одобрена от правителството и Общинския съвет в Пловдив.

Достатъчно близко сме географски, за да си сътрудничим и достатъчно отдалечени сме, за да не си пречим, каза от своя страна директорът на Лайпцигския панаир Волфганг Марцинг.

Изграждане на ос Лайпциг-Пловдив-Москва е вторият проект, по който ще се работи съвместно в бъдеще. Предложението идва от ЕКСПО Москва, което изпитва недостиг на изложбени площи и за това изнася мероприятия в други панаири като ги финансира.

През 2008-ма година в Пловдивския панаир може да се проведе изложението „Еурегиа”, което досега се провеждаше в Лайпциг, но вече ще се организира през година.