/ снимка: Петър Тодоров
ПКИ на 3 години
96167
ПКИ на 3 години
  • ПКИ на 3 години
Точно преди три години кметът Иван Тотев преряза лентата на Пловдивски Културен Институт (ПКИ). Три години по-късно можем да се похвалим, че стоим стабилно като организация и с много труд се утвърдихме като най-модерния многоспектърен събитиен център в Пловдив.

Това заяви в редовната рубрика на Дарик радио директорът на ПКИ и преподавател по духовни практики Марияна Стракова.
 
Тя посочи, че от основаването си институтът е спечелил доверието на над 10 хил. редовни посетители, реализирал е над 10 фестивала, над 1000 отворени събития, подкрепил е десетки организации в различни инициативи, организира стотици семинари с интересни лектори по важни и полезни за широката публика теми.
 
Горди сме, че с отговорност, коректност и креативност спечелихме най-силните и утвърдени клубове по народни, съвременни, модерни и хип-хоп танци в Пловдив. Заедно дадохме дъх на това място и го превърнахме в Дом на всички пловдивчани, каза още Стракова.
 
Тя бе категорична, че грижата за децата е сред основните приоритети, които ПКИ следва в своята концепция.
 
Грижата към децата е поемане на отговорност за нашето бъдеще. Работим усърдно в тази насока, провокирайки творческия потенциал на децата от най-ранна детска възраст с класове като художествена гимнастика, класически балет, бойни изкуства, музикални и вокални класове, творчески и езикови работилници, дори йога, обясни директорът на ПКИ.
 
Тя отправи покана към всички пловдивчани и гости на града да се включат в кулминацията на празненствата по случай третия рожден ден на института на 10 и 11 февруари (събота и неделя). В съботния ден организаторите са подготвили богата палитра от безплатни детски творилници, уъркшопи за малки и големи и отворени полезни лекции за родителите.
 
В неделя, чувствени, горещи и завладяващи ритми ще раздвижат ПКИ в първата по рода си танцова фиеста с гост-преподаватели по пилатес, зумба, съвременни танци и хип-хоп.
 
Чуйте и интервюто в приложеното аудио.