Пловдивската драма с 4 номинации за ИКАР
Пловдивската драма с 4 номинации за ИКАР / Драматичен театър - Пловдив

4 номинации за наградите на Съюза на артистите в България получи Пловдивския Драматичен театър, след като от съюза обявиха постановките, които ще се състезават за тазгодишните престижни призове. Луиза Григорова ще се бори в категорията „Главна женска роля“ за изпълнението си в „Евридика в подземния свят“, състезавайки се с Анастасия Лютова от Малък градски театър зад канала, изиграла Лив Щайн в едноименната пиеса, и Гергана Змийчарова за „Жана Д‘Арк“ на Габровския театър.

„Евридика в подземния свят“ се състезава и за „Майсторско техническо осъществяване“ и „Сценография“.

В категория „Дебют“ номинации получиха и актрисите Боряна Братоева и Мила Люцканова за "Сестри Палавееви“ по едноименния роман на Алек Попов.

Пловдивската драма с 4 номинации за ИКАР
netinfo
Пловдивската певица Весела Бонева е с номинация за ИКАР в раздел „Съвременна българска музика“ за „Разпалвам микрофоните“. Тя е в конкуренция с рапърите ALEX P & HONN KONG за „Няма нищо по-добро“, и Живко Петров за соловия му албум „After4“.

Илка Зафирова ще получи наградата “Икар” за изключителен творчески принос към българския театър, съобщиха от Съюза на артистите в България, учредител на престижното отличие. Призът за чест от достойнство, който се определя от председателя на съюза Христо Мутафчиев, е присъден посмъртно на актьора Чочо Попйорданов.

Мотото на тазгодишната церемония по награждаването на 27 март - “Театър без граници”, е вдъхновено от бежанската вълна, заляла Европа.

Всички номинирани за ИКАР можете да видите тук.