Пловдивчани плащат местните данъци онлайн и от чужбина
Пловдивчани плащат местните данъци онлайн и от чужбина / снимка: Getty Images
Пловдивчани плащат местните данъци онлайн и от чужбина
74852
Пловдивчани плащат местните данъци онлайн и от чужбина
  • Пловдивчани плащат местните данъци онлайн и от чужбина

Пловдивчани ще могат вече да плащат местните данъци и такси онлайн, дори и от чужбина, съобщи кметът Иван Тотев. От снощи Община Пловдив е въведена в системата еPay и това позволява безкасово плащане без значение от всяко място с достъп до интерент.

Новата услуга ще улесни разплащането при хората, които са извън Пловдиви и тези, които живеят в чужбина, заяви шефката на „Местни данъци и такси“ Цвета Попова. Дължимите данъци и такси за сгради, автомобили и смет могат да плащат и в офисите на Easy Pay. Не е необходимо да се носят никакви документи, тъй като задълженията излизат по ЕГН и БУЛСТАТ. За услугата се заплаща между 1 и 5 лева. При безкасовото плащане онлайн таксата е 40 стотинки на транзакция.

Предстои скоро и таксите за издаване на различни удостоверения от общината, също да се плащат онлайн, съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов. Става дума за документи за семейното положение, наличие или липса на задължения, родствени връзки и др. Целта е до края на годината да имаме изцяло електронна община, допълни Стоянов. Самите документи обаче ще трябва да се получават на място.