Протест в центъра на Пловдив. Той е срещу пробива до Водната палата. Хората са се събрали в близост до кръговото кръстовище, за да изразят несъгласието си от неговото премахване. Протестиращите казват, че причините за недоволството са няколко - промяната на движение на автомобилите и пешеходците, както и сечта на дърветата в района, съобщи NOVA.

Проектът на община Пловдив предвижда кръстовището да стане на две нива, а сега съществуващото кръгово движение да бъде премахнато. Строителните дейности вече са започнали.

Пускат движението по ремонтирания участък от Околовръстния път на Пловдив

„Този пробив е много рисков за живеещите около него. При разкопаването ще излязат подпочвени води. При изсмукването им ще се разместят пластове, които в този район са пясъчни и наносни. Кой ще ме обезщети, като ми падне къщата? Кой ще защити мен и моите деца? Защо нищо не се обсъди и нищо не се видя? Защо крият проекта? Искаме прозрачност. Ще бъдат изсечени 63 дървета, които са защитени по „Натура 2000”. Ще бъде съсипана и площадка, която е направена с европейски средства и за разрушаването ѝ ще бъдат плащани неустойки”, заяви една от протестиращите.