Пловдив протест
Пловдив протест / БГНЕС
Няколкостотин души изпълниха площад "Съединение" в Пловдив с искане за незабавна оставка на правителството и главния прокурор, както и за съд за всички корупционни сделки.

Събралите се бяха привествани от проф. Велислав Минеков, чийто баща е издигнал паметника на едноименния площад в града под тепетата, предаде БГНЕС.

Минеков се обърна към събралите се на площада с думите, че е изключително развълнуван да бъде сред пловдивчани, защото неговото детство е минало в този град.
Професорът допълни, че хората на площада са доказателство за това, че тракийци никога не могат да бъдат смазани.

"Хората протестират, защото не желаят да бъдат управлявани от мафията. Трябват незабавни избори, за да не бъдат и внуците ни управлявани от мафията", призова Минеков.

Протестиращите преминаха през Тунела по "Цар Борис III Обединител", блокираха кръстовището до „Баня Старинна“, разпънаха там и седем палатки. 

Организаторите на протеста обявиха междувременно, че шествието няма да продължи, защото имат информация за готвени провокации. Младежите, разпънали палатките бяха категорични, че ще останат там докато правителството не подаде оставка, съобщава БНР.
 
БГНЕС