Пловдив ще строи олимпийски стрелкови комплекс
Пловдив ще строи олимпийски стрелкови комплекс / БГНЕС, архив
Иван Тотев за спорта в Пловдив
78153
Иван Тотев за спорта в Пловдив
  • Иван Тотев за спорта в Пловдив

2 млн. лева за строеж на олимпийски стрелкови комплекс ще задели община Пловдив. Това заяви в интервю за Дарик радио кметът Иван Тотев. Сумата ще бъде заложена в бюджета за следващата година, като през това време ще започнат процедури и по проектиране на комплекса.

„Успехите, които имаме в стрелбата в последните години, изискват този спорт да има свой собствен дом“, коментира още кметът.

Олимпийският стрелкови комплекс ще се намира до залата на Колодрума и се очаква да бъде на площ от около 12 декара.

По отношение на останалите спортове в града Тотев заяви, че общината финансира с над 1 млн.лева всяка година около 90 спортни клуба.

До края на месец май в Пловдив трябва да пристигнат специалисти от УЕФА, които да се включат в комисията, която ще обследва състоянието на стадион „Пловдив“.

На последната сесия на общинския съвет в града имаше предложение към местната администрация да поиска 20 милиона лева от държавата за довършването на спортното съоръжение. Идеята не беше възприета от съветниците и се взе решение временна комисия по инфраструктурни обекти и инвестиционни проектирания да прецени бъдещето на спортното съоръжение.

Цялото интервю на Виктор Кадири с кмета на Пловдив Иван Тотев чуйте в прикачения файл.