/ БТА
“Jazz & Traditions Vol.2“ е името на новата концертна програма на Нина Николина, която пловдивчани и гости на града ще чуят навръх Празника на Пловдив – 6-ти септември, когато честваме и 137 години от Съединението на България.

На откритата сцена, на пл. „Стефан Стамболов“, пред сградата на община Пловдив, от 19.30 часа, в този концерт-спектакъл  ще се срещнат традиция и съвременност, а публиката ще се наслади на великолепното музикално  съчетание на автентичен български фолклор с етно и джаз елементи, съобщават от Общината в града.

На сцената с Нина Николина ще бъдат Калин Вельов -  барабани и перкусии, Мартин Ташев –  тромпет и вокал, Мирослав Турийски – клавишни, Таня Първанова – вокал.
В репертоара са включени новите песни от предстоящия втори концертен албум на изпълнителката “Jazz & Traditions Vol.2 “, най-популярните песни „Излел е Дельо“, „Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, „Свети Георги“, „Пуста младост“, „Катерино Моме“, представени в модерен микс от етно и джаз., както и неиздавани до момента български народни песни, които са погледнати по различен от традиционния начин, събиращ фолклор, етноджаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации.

В нов аранжимент публиката ще чуе хит синглите на изпълнителката „Ти“, „Тебе да вземем“ и „Сън“. Митове, легенди, истории и традиции, представени по модерен
начин от гласа, който няма как да сбъркате, очакват публиката в спектакъла от Нина Николина.

Входът ще е свободен.