Часът на земята
Часът на земята / netinfo
Светът отбелязва „Часът на Земята”. За поредна година милиони хора по света символично ще загасят светлините в домовете си от 20.30 до 21.30 ч., за да изразят съпричастността си с каузата - опазване на планетата Земя.

В знак на подкрепа към общите усилия за опазване на природни ресурси в Пловдив още от петък вечер до понеделник ще притъмнеят сградата на Общината, Лапидариума в Стария град, Хисар капия, сградата на Драматичния театър, на отдел „Образование“, на Министерството на туризма, както и още няколко частни сгради на Главната.  Чрез символичното изключване на светлините се отправя послание за здравословно и устойчиво бъдеще.

Знаковото световно събитие за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени.

Инициативата напомня за необходимостта от промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. Мотото на тазгодишното издание е: „Свържи се с природата“.