Пловдив под вода. Жертва взе потопа в Красново. Пожарникари спасяват майка и дете, потънали с колата по пътя за Брестник
Пловдив под вода. Жертва взе потопа в Красново. Пожарникари спасяват майка и дете, потънали с колата по пътя за Брестник / netinfo
Пожарникарите в Пловдив спасиха живота на майка и дете от автомобил, потънал в придошла вода по пътя за село Марково. 13 годишно пастирче загина от мълния, паднала в село Красново. Момчето е пасяло крави и не е успяло да се прибере до селото по време на големия порой.

Няколко автомобила, между които и таксита, са били затрупани от скална маса и парчета асфалт от свлачище на пътя за село Брестник. Залят от вода е и пътя за село Руен.

Цяла нощ и в момента над 15 екипа от регионалната служба за пожарна и аварийна безопасност отводняват подлезите на Централна гара, детското отделение на МБАЛ „Свети Георги” и сградата на данъчното управление на ул. „Скопие”. Наводнени са и автогарите „Север” и „Родопи”. Големите булеварди и кръстовища в града са непроходими.

Част от центъра на Асеновград е залят от тиня, влачена през нощта от силния порой. Кметът Кирил Трендафилов заяви, че цяла нощ екипът му се бори с бедствието.

Трагично остава положението в Пазарджишкото село Гелеменово, където са наводнени близо 200 къщи от прелялата река Телкидере.

Остава затворена и автомагистрала „Тракия” на разклона за Гелеменово магистралата е залята от вода. Обходния маршрут е през Пазарджик