Пловдив отказа компенсации на Раковски, оттам плашат с бунт
Пловдив отказа компенсации на Раковски, оттам плашат с бунт / снимка : Виктор Кадири /

Боклукът на Пловдив няма да тръгне за Шишманци, докато не се подпише договорът с нашите условия. Това заяви кметът на Раковски Иван Антонов след днешната си среща с кмета на Пловдив Славчо Атанасов.

Той подчерта, че може да се стигне до протести и до саботирането на Акт 16, ако Пловдив не даде 5 млн. лв. за ремонт на пътя от Раковски до Шишманци като компенсация за местоположението на екозавода, както и двойно по ниска такса за преработка на боклука й.   

Пловдив трябва да плати за това, че за 50 години напред ще обработва отпадъците си на наша територия, категоричен бе Антонов.

Парите за ремонтна на 7 - километровото шосе трябва да бъдат изплатени на два транша, 2.5 млн. до края на тази година, а останалите догодина.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов бе категоричен, че в бюджета на града тези пари ги няма и ще търси съдействие отново от държавата. Вчерашният отказ на председателите на групи в пловдивския Общински съвет да приемат условията на Раковски, той определи като недобър политически ход.

Атанасов увери колегата си Антонов, че ще поиска среща с тях, на която ще се опита да ги накара да преразгледат позицията си. В четвъртък той ще разговаря и със собственика на екозавода Николай Гигов за да преговаря за по-ниска цена за депонирането на боклука на Раковски.