Плащаме и вода и кабелна телевизия в пощите?
Плащаме и вода и кабелна телевизия в пощите? / netinfo

Клоновете на “Български пощи” в Пловдив ще приемат и плащания за вода и кабелна телевизия. Предприятието очаква успешно финализиране започналите преговори с местния ВиК-оператор и с “Евроком България”, съобщи заместник-директорът Наньо Недев. В момента на пощенските гишета могат да се погасяват сметки на “Топлофикация Пловдив” и EVN.

Приходите от финансови услуги, които извършва пловдивското поделение на “Български пощи”, имат превес над традиционните пощенски услуги и съставляват 57% от общите приходи, каза Недев и посочи, че в местните клонове се предлагат услуги на две банки и няколко застрахователни компании. Кореспонденцията не е намаляла, въпреки наличието на Интернет и това се дължи основно на междуфирмения обмен, посочи още зам.-директорът на “Български пощи” – Пловдив.

Недев бе категоричен, че не престои закриване на пощенски клонове нито в региона, нито в Пловдив. В областния град – каза той – дори се търсят възможности за спешно откриване на три нови клона - в района на Университета за хранителни технологии, около Мебелна къща в ЖР “Тракия” и в близост до стадион “Пловдив”.