Плашат с бомба изкупвачи на грозде от Пазарджик
Плашат с бомба изкупвачи на грозде от Пазарджик / netinfo

Бизнесмените Спас и Цветелина Караджови са вероятният обект за сплашване с взрив, който избухна в полунощ на площадка в жилищен блок в Пазарджик. Бомбата е била поставена най- близо до техния апартамент, научи Дарик от близки по разследването. 37-годишният Спас Караджов се занимава с изкупуване на грозде и търговия с вина от Пловдив, Перущица и Брестовица.

По време на взрива той е отсъствал от дома си, а съпругата му е била сама с двете им деца. От ударната вълна са нанесени поражения на няколко апартамента на третия етаж и са изпочупени всички прозорци на междуетажните площадки, но няма пострадали хора. Все още експерти на ДОТИ извършват оглед и не е готова експертизата за вида и силата на взривното вещество. Случаят се разследва от служители на сектор "БОП" и криминалисти от областния град. Основните версии са три: опит за сплашване, опит за убийство и разчистване на бизнесотношения.

От пазарджишката полиция засега отказват повече подробности около инцидента. По случая е бразувано е полицейско производство.