Питат за продажбата на поликлиниките в 30 пункта
Питат за продажбата на поликлиниките в 30 пункта / netinfo
Допитване сред пловдивчани дали да се приватизират сега и по какъв начин бившите поликлиники започва днес пловдивската организация на ГЕРБ. На 30 места в града – пред сградите на здравните заведения, хипермаркетите, в близост до училища и на Главната, до Джумаята и до бившето кино „Балкан”, активисти на партията ще отворят пунктове, в които до следващата сряда ще тече своеобразният референдум. Ще бъдат анкетирани и 500 медици, като техните отговори ще бъдат обработвани отделно.

Приватизацията на сградите на поликлиниките ще създаде големи рискове за медицинското обслужване на социално-слабите, тъй като сега работещите в тях медици обират големи празноти в здравната система, заявиха вчера от ГЕРБ. Според ръководството на партията по-удачният вариант е концесиониране, като така общината ще запази собствеността върху апетитните имоти и ще може да контролира запазването на целия обем медицински дейности, които сега се предлагат на пациентите на едно място.

Резултатите от допитването сред пловдивчани ще бъдат представени в Общинския съвет, който трябва да гласува продажбата на 6 от 9-те ДКЦ-та в Пловдив. От управляващото мнозинство окачествиха акцията като предизборен пиар на ГЕРБ.