Пилот от португалските авиолинии взе боклука на Пловдив
Пилот от португалските авиолинии взе боклука на Пловдив / netinfo

Пилотът от португалските авиолинии Франциско де Карвальо е новият собственик на комуналната фирма ”Еко Глобал”, която почиства Пловдив. Досегашният собственик  - бившият шофьор във фирмата Иван Личев е джиросал с временно удостоверение № 7- 32 000 акции , които са 92% от собствеността на дружеството в полза на португалеца на 19 януари - стана ясно на провелото се тази събота общо събрание на дружеството.

Джиросването е станало 3 часа след като Иван Личев е дал показания пред следовател, че той е собственикът на ”Еко Глобал”. Новият член на борда на дружеството е 25-годишният син на бизнесмена Петър Станчев- Атанас Станчев. Припомням, че на същата дата- 19 януари, с решение на Пловдивския окръжен съд бе наложен запор върху акциите на ”Еко Глобал”, тъй като тече разследване, свързано с законността на акта по прехвърляне на собствеността.

Преди няколко дни, с нотариална заверка на временно удостоверение, същите 32 000 акции бяха прехвърлени на репортера от Дарик радио Мария Троева. Журналистическият експеримент доказа, че по същата формула собствеността на комуналната фирма може да се прехвърля безкрайно, ако разследващите органи не открият оригиналните документи и книгата на акционерите на "Еко Глобал".

Адвокатите, представляващи другият неофициален собственик Атанас Търев, са подали жалба до Смолянския окръжен съд, Окръжна Прокуратура Смолян и до Висшия съдебен съвет, в която информират за грубите закононарушения при прехвърлянето на дружеството. Юристите предупреждават, че така направените и днес на Общото събрание изменения в Борда на директорите, не трябва да бъдат вписвани в Търговския регистър