ПИБ се разграничи от мегапроекта за Баня
ПИБ се разграничи от мегапроекта за Баня / netinfo
Първа инвестиционна банка официално опроверга твърденията, че стои зад офертата на софийската компания “Баня голф енд спа ризорт” за изграждане на смесено дружество с община Карлово, което да инвестира 60 млн евро в голф-игрища, вилно селище и други туристически обекти в гр. Баня. Банката не е ангажирана с проекта нито финансово, нито по какъвто и да е друг начин, е официалната позиция на кредитната институция. Тя бе заявена от пресаташето й Камелия Каменова в отговор на запитване от Дарик радио.

Така Каменова косвено опроверга заявлението на един от съсобствениците в регистрираното преди 3 месеца дружество Христо Андреев, че то си е осигурило финансова подкрепа за стартовия капитал от 25 млн. лв от ПИБ, Общинска банка, туроператора “Болкан холидейз” и от швейцарска банка. Референциите от страна на четирите институции бяха сочени и като една от гаранциите за изпълнение на обещанията за 60 млн. евро инвестиции в Баня. Припомням, че община Карлово се готви да апортира в смесено дружество с частния партньор 29 имота с обща площ над 1 120 декара, сред които градския парк на Баня, минералния басейн, спортния полуинтернат, хотел, стадиона и ниви в землището на Баня и съседното село Соколица.

ПИБ е дала референции на кандидат-партньора в мега-проекта както на всеки коректен клиент на банката, казаха от кредитната институция. Оттам подчертаха, че документът не включва писмо за намерения, което е задължително при ангажиране с бъдещите инвестиции.