Петя Гогова не отрече участието си в ромските фондации, но била излязла отдавна от тях
Петя Гогова не отрече участието си в ромските фондации, но била излязла отдавна от тях / снимка: dariknews.bg/архив
Петя Гогова не отрече участието си в ромските фондации, но била изляла отдавна от тях
36164
Петя Гогова не отрече участието си в ромските фондации, но била изляла отдавна от тях
  • Петя Гогова не отрече участието си в ромските фондации, но била изляла отдавна от тях

Това са фантазии, които не желая да коментирам, заяви зам.-кметът Петя Гогова, по повод на публикацията на Дарик за нейно участие в две ромски фондации. Няколко часа по-късно Гогова размисли и реши да даде официално изявление по темата. Тя бе категорична, че отдавна е подала молба за напускане на Фондация „Мост -21 век" и Сдружение с нестопанска цел - „Евроитеграция на общността - Столипиново".  

Според Гогова те са били мъртво родени, никога не са извършвали никаква дейност и не са функционирали. Не твърдя, че не съм участвала в тези фондации, но това са много стари неща и аз отдавна съм си подала документите и съм излезнала от тях, категорична бе тя. Гогова обаче, не можа да обясни, защо в регистрите на съда името й все още фигурира като част от тези сдружения. Тя не знаеше и защо участието й в тях не е отбелязано в декларацията й по Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Може би декларацията не е актуална, каза още зам.-кметът.

Според главния секретар на общината Борислав Инчев, декларациите по Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси се попълват лично от съответния служител и само той може да отговаря защо нещо не е отбелязано в тях. 

/Подробности чуйте в прикачения звуков файл/