панаир предприемачи, снимки: Кирил Кирилов
панаир предприемачи, снимки: Кирил Кирилов / netinfo
Панаир на млади предприемачи
93451
Панаир на млади предприемачи
  • Панаир на млади предприемачи

130 учебни предприятия от 5 държави участват в 20-тото издание на Международния панаир на учебните предприятия. 21 са чуждестранните фирми от страните Белгия, Румъния, Сърбия и Черна гора. Форумът се провежда днес и утре в 6-та палата на Международен панаир – Пловдив. Организатор на проявата е Центъра за учебно-тренировъчни фирми.

панаир предприемачи
netinfo


Обучението в тренировъчни фирми стимулира развитието на предприемачески дух и създаване на ключови компетенции. Младите хора придобиват професионални и технически умения в областта на икономиката, информационните и комуникационни технологии, използването на родния и чужди езици за нуждите на администрацията и деловото общуване, както и социални умения и умения за работа в екип.

панаир предприемачи
netinfo

Събитието е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“ и създава трайна връзка и сътрудничество между образованието, бизнеса и неправителствения сектор, чрез осигуряване на възможности реални фирми да станат ментори на тренировъчните.

панаир предприемачи
netinfo

Много от участниците обръщат поглед към модерни направления в бизнеса, като пластична хирургия, услуги, свързани с развлечения и отдих, търговия чрез поръчки по поща, телефон и Интернет, онлайн медии. Други се изявяват в традиционни стопански дейности: финанси и застраховане, производство и пласмент на храни и напитки, туризъм и хотелиерство, организация на събития, реклама и пиар, строителство и озеленяване, фотография, спорт, търговия в широк спектър – сувенири и играчки облекла, бижута, козметика, стоки за бита, книги и автомобили. 

Чуйте повече от аудиото.