Майстор готвач от Италия ще пристигне в Пловдив специално за кулинарното шоу, което ще се проведе за първи път в рамките на Международната изложба
ХОРЕКА ПЛОВДИВ. Професионални готвачи и сладкари в продължение на 5 дни ще демонстрират своите умения пред публика, а тя ще има възможност да дегустира техните творения, създадени на сцена пред палата 2 на панаирния комплекс . Мащабната кулинарна надпревара се организира за първи път по време на Международния панаир за потребителски стоки и технолгии, който ще продължи от 12 до 17 май 2009 г.
Национален фестивал „Пъстра трапеза” с автентична българска кухня е част от програмата на атрактивната проява. Освен майстори готвачи, в нея ще се включат студенти и преподаватели от Кулинарна академия под ръководството на Роби Виллереал и възпитаници на Техникума по обществено хранене в Пловдив.
На специалната сцена ще бъде разположена професионално обзаведена кухня, ще се презентират продукти на фирми изложители. Организатори на шоуто са Национална асоциация ХОРЕКА и Панаирът.
Надпревара за Националната кулинарна купа ще се проведе на 15 и 16 май в палата 18. Това е второто издание на престижния конкурс, организиран от Българската асоциация на професионалните готвачи и Международен панаир Пловдив. Водещи майстори ще се състезават в категориите „Готвач на България 2009”, „Сладкар на България 2009” и „Кулинарен отбор на България 2009”. Състезанието ще се проведе по правилата на Световната асоциация на главните готвачи . В двата дни ще има и презентации на карвинг – изкуството да се правят различни фигури от плодове и зеленчуци.
ХОРЕКА ПЛОВДИВ е една от двете нови изложби в рамките на Международния панаир за потребителски стоки и технологии, заедно със СТРОЙТЕХ ПРОЛЕТ. Тя е продължител на досегашния салон „ХоРеКа” и представя оборудване за хотели, ресторанти, барове и търговски обекти.