/ dariknews.bg
Мотористът също е пострадал при пътен инцидент до Пловдив
Жена е в болница след пътно произшествие на 3 юли в Пловдив. Сигналът е получен около 11.10 часа. На кръстовище между ул. „Пере Тошев“ и ул. „Прилеп“ лек автомобил „Фолкваген“ отнел предимството и се сблъскал с лек автомобил „Шевролет“, който отскочил на тротоара и ударил 66-годишна пешеходка. Пострадалата е под лекарско наблюдение със счупен крак. 
 
Жена загина при тежка катастрофа с ТИР на изхода на Пловдив

Водачите на колите, 28-годишна жена и 60-годишен мъж, са изпробвани за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни. С полицейска заповед шофьорката на „Фолксвагена“ е задържана за едно денонощие.

От МВР съобщиха още, че минути след 8 часа вчера пътни полицаи са посетили катастрофа, възникнала на кръстовище между околовръстния път на Пловдив и разклон за село Марково.  На място било установено, че товарен автомобил „Форд“, управляван от 24-годишен мъж, отнел предимството и ударил мотоциклет „Хонда“ с 23-годишен неправоспособен водач. В резултат на сблъсъка моторът навлязъл в насрещната лента и се ударил с товарен автомобил „Ситроен“ с 60-годишен шофьор. Мотористът е настанен в болница с фрактура.

Тримата участници са тествани с дрегер, при най-възрастният апаратът отчел 0,84 промила. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около произшествието продължава в рамките на образувано досъдебно производство.