Пенсионери станаха жертви на студа
Пенсионери станаха жертви на студа / Дарик архив

Възрастно семейство – 86-годишен мъж и 81-годишната му съпруга са били намерени мъртви в собствената им къща в смолянското село Киселичево. Труповете са открити снощи около 22 часа, след подаден сигнал от съседи, че от петък не са ги виждали.

Пристигналите на място полицаи открили пенсионерите мъртви в леглата им. При тях е бил и техният син, който е с психични проблеми, но е спасен. Било е въпрос на време и той да загине.

„Водещата версия за причините за смъртта е замръзване“, коментира окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията в Смолян.

Резултатите от извършената им аутопсия потвърждава версията, че възрастните съпрузи са умрели в дома си в резултат на измръзване, съобщават от Окръжната прокуратура в Смолян.

86-годишният Хакъ и 81-годишната Хамиде Русеви са намерени снощи мъртви в къщата им в селото. Свидетел на смъртта им е станал техният син, който е на легло в същата стая. Синът е неподвижен и не вижда, като в разказите си пред хора от селото обяснил, че майка му починала в петък, а бащата издъхнал в събота.

Семейство Русеви са единствените жители в Долно Киселичево през зимата, а най-близките съседи са на разстояние около 1.5 км в горната част на селото. Кметът на Могилица обясни пред Дарик, че ги е видял живи за последно на 2 януари, когато им занесъл хляб. Телата на възрастните съпрузи са открити от полицая на с. Могилица, който получил сигнал, че семейството не е виждано от дни.

Болният син, който има и психични проблеми, преживял няколко дни заедно с мъртвите си родители в същата стая. Според разкази на очевидци температурата в жилището била под нулата.

При огледа и при аутопсията не са открити следи от насилие. Разследването продължава до

изясняване на всички факти и обстоятелства.