/ Снимка: Дарик, архив

Пенсионер от смолянското село Могилица, тръгнал за чай в гората и се загубил. Сигналът за бедстващият 72-годишен мъж е получен на 25 юли, в полицията около 18:30 часа. Негов близък се обадил и потърсил съдействие, като обяснил, че възрастният мъж се е загубил в гориста местност и не може да се прибере сам.

Веднага е била сформирана група от полицаи, граничари и доброволци, които тръгнали да го търсят. Същевременно, комшия на 72 – годишният мъж вече бил по следите му. След близо три часа, загубилият се мъж е бил открит в м. „Гарга дере“, землище на с. Черешово жив и здрав. Той е бил в добро общо физическо и психическо състояние и е предаден на близките си, уточняват от полицията.

В последствие, след проведените разговори с човека се оказало, че по-рано през деня той е тръгнал да бере билки за чай. В последствие се загубил и не можел да се ориентира. С напредването на времето безпокойството му се засилвало и затова решил да потърси помощ от свой близък от Смолян. Съответно тогава 48-годишният мъж звъннал в полицията и на близки хора в Могилица, благодарение на които 72-годишният мъж е открит невредим.