Пекинез отхапа пръст на стопанката си, хирурзи го пришиха успешно
Пекинез отхапа пръст на стопанката си, хирурзи го пришиха успешно / netinfo
Пекинез отхапа пръст на стопанката си, хирурзи го пришиха успешно
94524
Пекинез отхапа пръст на стопанката си, хирурзи го пришиха успешно
  • Пекинез отхапа пръст на стопанката си, хирурзи го пришиха успешно
Разярен пекинез отхапа пръста на стопанката си. Инцидентът станал, докато жената се опитвала да разтърве две сбили се женски. В суматохата пострадалата Георгица Гарноева от Панагюрище дори не разбрала кое от кучетата откъснало безименния пръст на дясната й ръка до самата длан. За късмет поне не го погълнало.

Жената веднага се обадила на близки, които я закарали за минути до местната болница „Уни Хоспитал“. По пътя Георгица притискала отхапания пръст към зиналата на мястото му рана, за да намали шуртящата кръв.

За минути били направени всички необходими изследвания и подготовка за операция. По думите на пациентката, интервенцията продължила около 30 минути, след които пръстът бил сполучливо пришит на мястото му. Два дни по-късно Георгица дори го чувствала и правела първи движения с него.

Панагюрката вече е изписана и се възстановява вкъщи, благодарение на ортопеда д-р Мартин Тошев, на когото пострадалата е изключително признателна за грижите и професионализма. Тя приема случилото се с чувство за хумор и през смях разказва как лекарят с изумление коментирал, че това вероятно е единствен в света случай – толкова дребно куче с толкова малка уста да откъсне цял човешки пръст.

Въпреки прекараните болки и страдания и платените 108 лева за ортопедични импланти, стопанката не смята да се лишава от трите си пекинеза. Житейският урок да не се бърка в битките им обаче няма да забрави никога.

Интересна подробност е още, че Гарноева може да си служи с лявата ръка не по-зле, отколкото с дясната, която сега е оперирана за четвърти път. През 2006-та панагюрката пострадала от валове на машина в хавлиената фабрика, след което от дланта й били останали само счупени кости. След три ортопедични интервенции в Горна баня и пластика била напълно възстановена.

Чуйте повече от приложеното аудио с Георгица Гарноева.