Пеещите фонтани ще бъдат готови до месец май
Пеещите фонтани ще бъдат готови до месец май / Дарик радио, архив
Пеещите фонтани ше бъдат готови до месец май
78301
Пеещите фонтани ше бъдат готови до месец май
  • Пеещите фонтани ше бъдат готови до месец май

Ремонтът на пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще приключи до месец май и ще поканим хората на откриване. Това заяви днес кметът Иван Тотев. Той припомни, че фонтаните се изработват от кандаска фирма, която е от най-добрите в бранша.

Подготвили сме специална програма с 4 музикални спектакъла от по 15-20 минути, които ще звучат от водното съоръжение. То е на площ от 6 декара и представлява ансамбъл от 3 вида фонатни, които могат да пускат водна струя с височина от 20 метра.

„Мелодиите, които ще звучат от водното съоръжение, ще бъдат предимно класически, но ще има възможност за периодичната им смяна“, допълни още Иван Тотев.

Междувременно стана ясно, че бившето заведение „Симфония“, което се намира в съседство с фонтаните ще остане без паркинг. Местата, на които в момента паркират клиентите е част от проекта за Цар-Симеоновата градина и ще бъде превърнато в зелена площ.

 

„Ако се чудите, къде ще паркират хората, питайте еколозите, които протестираха срещу строежа на подземен паркинг шпд фонтаните“, коментира Тотев с нескрита ирония.