Павлинка Кацарова: Не съм се провалила на първия конкурс
Павлинка Кацарова: Не съм се провалила на първия конкурс / Dariknews.bg

Трябва да работя за повишаване на качеството на образование в Пловдив и региона. Това съобщи на първата си официална среща с медиите победителката във втория конкурс за началник на Регионалния инспекторат по образование в града Павлинка Кацарова. Като основни приоритети тя определи връщането на младежите в училище, интеграцията на децата от малцинствата и кариерното израстване на преподавателите. Според нея, най-важно обаче е да се следва предприетата от МОН политика.

Не смятам, че съм се провалила или отпаднала от първия проведен конкурс, защото имаше процедурни нарушения в него, заяви Кацарова относно резултатите си от предишното съревнование, което Вихра Ерамян спечели. Областният управител на Пловдив Иван Тотев бе категоричен, че Кацарова е доказан специалист и не се притеснява от неоснователни нападки. Експертите от МОН отказаха да отговорят дали има промени в длъжностните характеристики за поста. 

Засега не се знае дали ще има промени в екипа на инспектората. Предстои Кацарова да се запознае с плана за работа на РИО за настоящата година, колектива и задълженията на всеки от тях. Тя обясни, че няма да се откаже от поста си на общински съветник, както и ще продължи да бъде член на различни комисии, защото закона позволява да съвместява едновременно тези длъжности.