Паркирани коли пречат за разчистването на малките улици
Паркирани коли пречат за разчистването на малките улици / снимка: Sofia Photo Agency

Паркирани коли пречат за разчистването от снега и леда на малките улици в Пловдив, съобщи управителят на фирма „Чистота” Радослав Кошински. Снощи е имало няколко леки инцидента, при които снегорини са засегнали автомобили, спрени в кварталните пресечки. Издал съм разпореждане, ако има пречещи коли, нашите машини да не слаломират между тях, а да подминават улицата, заяви Кошински. Цялата налична техника на „Чистота” е била пусната в действие снощи в 20.30 ч., като първо са били опесъчени основните булеварди, след което е изгребана кишата от второстепенните улици. Днес се очаква вдигането на температурите и изсипаната сол да натрошат образувания лед по второстеренните пътни артерии, след което той ще бъде изринат, обеща Радослав Кошински. Живата сила на комуналната фирма пък е изпратена да разчиства леда от стълбите на подлезите и по тротоарите.  

Драматична ситуация е възникнала във временния разпределител за малолетни и непълнолетни до Английската гимназия, след като достъпът до дома е бил отрязан от навят сняг, съобщи заместник-кметът Руси Панчев след днешното заседание на общинския щаб за справяне със ситуацията. От фирма „Чистота” сутринта са изпратили високопроходима машина, която да направи пъртина до дома. „Не се страхуваме от прокурорска проверка, улиците са почистени. На места има лед по тротоарите, но се работи по въпроса”, каза Руси Панчев.

Ситуацията в областта също се подобрява. Сутринта единствено село Динк продължаваше да е без ток и вода, с. Милево също осъмна без вода. Шофьор на рено е загинал при пътен инцидент снощи на заснежения път край град Садово, след като колата му е била ударена от турски тир. Спасителни екипи на пожарната пък цяла нощ са вадили от преспите закъсали автомобили.