„Париба” финансира проекта с небостъргачите?
„Париба” финансира проекта с небостъргачите? / netinfo

Най-голямата френска банка може да финансира изграждането на комплекса с първите небостъргачи в Пловдив – „Скай билдингс”.  съобщи главият изпълнител и основен български инвеститор Димитър Язов от Кан, където фирмата му се представя заедно с още 6 наши компании на международния инвестиционен форум за недвижими имоти MIPIM. Той е влязъл в преговори с представители на „Париба”.

До края на май те ще посетят Пловдив и очаквам през май да подпишем сделка, обясни Язов. В началото на януари той направи първата копка на комплекса в близост до Лаута, в който през следващите 4 години трябва да бъдат вложени 50 млн. евро в изграждането на 21 сгради с жилищно, търговско и офис предназначение.

 Предприемачът обяви, че вече е парафирал с израелска компания контракт за довършването на изграждащото се  селище от затворен тип „Марково вилидж”. Така изпълних задачата, с която тръгнах за Кан – да осигуря финансиране за поне два от проектите, с които се представя фирмата ми, каза Язов.

Гръцки, немски и люксембургски компании, както и фирма от Катар, са проявили сериозен интерес да инвестират на пазара на недвижими имоти у нас. Както Дарик вече съобщи, изпълнителният директор на люксембургската  3ЕParking Саба вон Ксики декларира готовност да вложи 20 млн. евро в строителството на многоетажни паркинги в Пловдив. Той ще посети града за преговори с местната администрация и за оглед на подходящи терени.

Интересът към българските проекти в Кан показва, че в строителството няма криза, а само забавен растеж, заяви Димитър Язов.

Защо българският щанд на MIPIM е единственият без представители на общините и държавата и защо Язов отказа имот на Бермудите – чуйте в прикачения звуков файл