Панаирът пълен за Есен 2007
Панаирът пълен за Есен 2007 / netinfo

8% повече изложбени площи в сравнение с миналата година са ангажирани за тазгодишното издание на Международния технически панаир. Очаква се до откриването му на 24 септември 2007 г. да се увеличат както броят на участниците, така и наетите експозиционни площи, които в средата на месец юли са с 10% повече спрямо същия период на миналата година.

Резултатите говорят за нарастващия интерес към Международния технически панаир, въпреки 30-процентното повишение на цените, което бе обявено през септември 2006 година.

Заради Закона за защита на конкуренцията, който изисква равнопоставеност между българските и чуждестранни компании, отпаднаха преференциите за наши изложители, но това не повлия отрицателно на тяхното представяне. Към момента заявките за участие от български фирми са с 2% повече в сравнение с юли 2006 година.

Към 12 юли девет държави са заявили официални участия, а на ЕСЕН 2006 те са били три. Колективните участия от чужбина са 7 срещу 2 през миналата година. Официално се представят фирми от Австрия, Белгия, Италия, Китайски Тайпе, Турция, Франция, Чешката Република, Унгария и ЮАР, а съвместните експозиции са от Германия, Полша, Румъния, Руската федерация, Сърбия и Турция.

В рамките на Есенния панаир се организират следните 10 международни изложби, като най-големи се очертават „Машиностроене” и „Стройтех”.

По време на изложението ще се представят и фирми, занимаващи се с издателска дейност и реклама, научни разработки, обучение и образование, транспорт и спедиторски услуги, експертизи и контрол, маркетинг и консултации, патенти, лицензи и ноу-хау.