Панаирът и НТС в битка за палата
Панаирът и НТС в битка за палата / netinfo

Международен панаир – Пловдив е отнел неправомерно 20-та палата в панаирното градче, която е собственост на Научно-техническите съюзи, алармират от РНТС. От националния изложбен център пък коментират, че претенциите на РНТС са неоснователни. Нотариалният акт, който те притежават, е само констативен и не дава право на собственост, казаха от панаирното ръководство.

Спорният павилион е бил запечатан в петък по заповед на изпълнителния директор Георги Гергов, заяви Лидия Киркова. От панаира обаче твърдят, че владението върху сградата е отнето в полза на държавата със заповед на Областния управител.

Според представители на НТС палатата е изградена със средства на съюзите преди 36 години, със специално постановление на Министерски съвет. От панаирния прсцентър посочват, че земята е държавна, а НТС няма отстъпено право на строеж и разрешение за направените вътре промени.
Научно-техническите съюзи обаче са категорични, че собствеността им е узурпирана и предупреждават, че ще си търсят правата по съдебен ред и ще провокират масиран обществен натиск.