Панаирът дава половин милион на “Ботев” с условия
Панаирът дава половин милион на “Ботев” с условия / netinfo

“Международен панаир Пловдив” стана основен спонсор на ПФК “Ботев” . Договорът бе подписан днес за срок от една година.

„За момента контрактът е за 12 месеца, ако сътрудничеството ни е успешно, ще го продължим”, заяви президента на „канарчетата” Димитър Христолов.

500000 лева е стойността на годишния договор, заяви пред Дарик изпълнителният директор на панаира Георги Гергов. Решението за спонсорството е взето от борда на дружеството с условието парите да се използват само за подготовката на отбора и за заплати. Ще следим стриктно разходването на средствата и ще държим с тях да не се покриват стари задължения, подчерта Гергов. Той обясни, че с финансовата помощ на панаира се надява да бъде туширано напрежението между феновете и президента Димитър Христолов и да се гарантира достойно представяне в шампионата. Гергов бе категоричен, че продължаването на едногодишния контракт ще зависи от резултатите на клуба. Той обаче категорично отрече, че възнамерява чрез панаира или в лично качество да придобие на по-късен етап акции на “Ботев”.

Още в събота футболистите ще излязат с логото на новия спонсор на клуба. На екипа на „канарчетата” ще е изписана абривиатурата IFP, а под нея - цялото название International Fair Plovdiv.