/ ОДМВР-Пловдив

Паяк вдигна каруцата на 28-годишен жител на кв. „Столипиново“, тъй като се движела по Цариградско шосе, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полицейска дирекция.

ОДМВР-Пловдив

ОДМВР-Пловдив

В следобедните часове на вчерашния ден полицейски екип на Шесто РУ забелязал конската каруца да се движи по булевард „Цариградско шосе“ и Кемера. Тя била натоварена със стари автомобилни гуми. Полицаите я спрели на влизане в Столипиново. Оказало се, че 28-годишният жител на квартала, възнамерява да ги изхвърли и запали.

Паяк вдигна каруца в Столипиново
ОДМВР-Пловдив

Полицейските служители му съставили акт за установяване на административно нарушение по общинските наредби. Автомобилните гуми и каруцата са иззети по надлежния ред,  сезирана е и общинска полиция, която е репатрирала каруцата с „паяк“. За последваща проверка, относно произхода на употребяваните гуми е включен и служител от РИОСВ Пловдив.

Горски хванаха 9 каруци и 2 коли с крадени дърва

Това е вторият случай на репатриране на каруца от началото на годината.
Предишният нарушител, също от квартала, бе установен през месец февруари, в опит да превозва метални отпадъци.

Паяк вдигна каруца в Столипиново
ОДМВР-Пловдив

Припомняме, че от 2013 година движението на каруци на територията на град Пловдив е забранено с решение на Общинския съвет. Контролът и проверките от органите на реда ще продължават и занапред.