падащи ледени късове дебнат нищо неподозиращите пешеходци
падащи ледени късове дебнат нищо неподозиращите пешеходци / снимки: Петър Тодоров
падащи ледени късове дебнат пешеходците
92430
падащи ледени късове дебнат пешеходците
  • падащи ледени късове дебнат пешеходците
След покачването на температурите и започналото обилно снеготопене, повечето сгради в Пловдив станаха потенциално опасни. Преминаващите покрай тях рискуват да бъдат уцелени от падащи снежни маси и ледени късове, образували се върху покривите на зданията.

лед
снимки: Петър Тодоров

Поредният случай на срутващи се ледени блокове от керемидите на жилищна кооперация на ул. „Радецки“ в Града под тепетата днес едва не завърши с нещастен случай. Живеещи в сградата и работещи в магазинчетата под нея разказват, че е цяло чудо, че ледът не е убил никой, защото по същото време не е имало пешеходци, минаващи по тротоара. 

опасни покриви
снимки: Петър Тодоров

Натежалите ледени късове са се плъзнали от покрива, като последователно се удрят и чупят прозорец на остъклена тераса и няколко клона от намиращо се в близост дърво.

ледени късове дебнат пешеходците
снимки: Петър Тодоров

Изплашени от силния трясък, собствениците на магазинчета в района са опънали въже, с което са обезопасили участъка от улицата, за да няма инциденти с преминаващи граждани.

ледени късове
снимки: Петър Тодоров

Алтернатива на пешеходците обаче е минаването им по пътното платно, което също застрашава живота им, тъй като по него се движат автомобили. Често шофьорите се гневят на разсеяни пешеходци и заради липсата на паркоместа в центъра на Пловдив.