обществена тоалетна
обществена тоалетна / iStock/Getty Images
Три безплатни обществени тоалетни отварят в Пловдив. Тоалетните до Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина, до кулата на Гребния канал и в градинката на ул. "Капитан Райчо" възстановяват работа от понеделник. Това съобщиха от ОП "Чистота".

На входовете се монтират диспенсъри с дезинфектант, зареждат се с консумативи. Работното им време ще съвпада с това на служителките метачки, които ще се грижат за чистотата и доброто поддържане - на "Капитан Райчо" и Гребния канал то е от 06:30 до 15 ч. в делнични дни, а в Цар-Симеоновата градина, където има дежурни екипи, тоалетната ще работи без почивен ден до 19 часа. Входът навсякъде е безплатен.

В Пловдив безплатните обществени тоалетни /9 на брой/, са реновирани през последните 12 години от ОП "Чистота". През март бяха затворени като противоепидемична мярка срещу COVID-19. След отварянето на първите 3 се обмисля поетапно да заработят и останалите 6 - в подлеза на Централна гара, парк "Белите брези", Дондуковата градина, подходите към Стария град от Понеделник пазара ул. "Съборна" и до стадион "Пловдив" (пред бариерата). Денонощно работят автоматизираните тоалетни на ул. "Железарска", които се самопочистват след всяко ползване. За тях се заплаща 1 лев.

От ОП "Чистота" призовават гражданите да спазват всички противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса.