Отново проверяват училищните автобуси
Отново проверяват училищните автобуси / dariknews.bg/ архив

Стартира вторият етап от кампанията „Сигурност за нашите деца", разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. В рамките й през следващите два месеца, ще бъдат проверени всички училищни автобуси в цялата страна. 

Автобусите, возещи учениците от СОУ „Света София" в Столична община, са били първите проверени от инспекторите на ИА „Автомобилна администрация" и органите на МВР. Инспектирани са 19 превозни средства и са съставени 9 акта за установяване на административно нарушение. Двама от водачите не са представили контролен талон към свидетелството за управление на МПС, а един от автобусите не е бил преминал технически преглед.

96 училищни автобуса в Пловдивска област бяха проверени в рамките на първия етап от кампанията през пролетта. Проверките бяха извършени по отношение на документацията и техническа изправност. В два от случаите водачите не са разполагали с необходимите документи за извършване на дейността, а в един от тях - шофьорът не е имал годишен технически преглед. Трима шофьори са управлявали автобусите неправоспособно - с категория С. Срещу тях бяха предприети съответните мерки, уточниха от ДАИ-Пловдив.