Отличиха най-добре поддържаните градинки в  „Западен“
Отличиха най-добре поддържаните градинки в „Западен“ / netinfo

Кметът на район „Западен” Димитър Колев отличи четирима жители на района, които се грижат за междублокови градинки. Наградите за най-добре поддържани градинки в Пловдив бяха раздадени като част от празниците „Дни на зелената система“ и Международния ден на биологичното разнообразие. Инициативата е на община Пловдив и цели да отличи гражданите, които полагат усилия за поддържането на зелените площи около домовете си.

„По традиция в рамките на кампанията се награждават стопаните на трите най-добри градинки в района. Тази година обаче, от „Западен” решихме да дадем четири награди, тъй като харесахме още една градинка, чиито създател заслужава адмирации”, коментира Колев.

Така наградените са Георги Крачев за пространството пред „Юндола” 10, Никола Милев за градинката пред „Дрян” 4 и Румен Иванов за зеленината пред „Юндола” 12. Безспорно като най-добра градинка пък бе отличена Бояна Видолова заради оазисът, който е създала в пространството около „Копривщица” 47.

Освен грамоти, наградените получиха от районния кмет и нови градински инструменти и пособия, с които да продължават да облагородяват пространствата около своите жилища.