Отлагат протеста за площадка Иганово“
Отлагат протеста за площадка Иганово“ / снимка: DarikNews.bg, архив
Отлагат протеста за площадка „Иганово“
82014
Отлагат протеста за площадка „Иганово“
  • Отлагат протеста за площадка „Иганово“

Няма да има протест заради поисканата от синдикатите смяна на директора на площадка „Иганово“ Цветана Бодурова. Това съобщи за Дарик лидерът на КТ „Подкрепа“ във ВМЗ-Сопот Димитър Атанасов след като преди два дни започнаха символични стачни действия, с намерението днес да преминат към ефективни, ако не бъде изпълнено искането им.

По думите му днес ще бъде нормален работен ден, тъй като вече има споразумение с новия изпълнител директор на оръжейницата. Предстои Бодурова да бъде освободена, но след края на годината. Атанасов съобщи, че се Иванка Цанева се назначава като заместник- директор на площадка „Иганово“, но е необходимо време тя да поеме ръководните функции.  (Чуйте повече в прикачения файл)

Работата на производствената площадка на ВМЗ-Сопот край карловското село бе прекратена  за близо три месеца  тази година след взривовете на боеприпаси през март и април. През юни директорът на завода Иван Стоенчев бе отстранен от длъжност и ръководството пое Богдан Богданов. Само преди дни изненадващо бе сменено цялото ръководство на ВМЗ  и сега изпълнителен директор е Иван Гецов.