Отлага се визитата на Граф Ламбсдорф  в Столипиново
Отлага се визитата на Граф Ламбсдорф в Столипиново / снимка: Дарик радио Пловдив

Отлага се предвидената за днес визита на евродепутатът Александър Граф Ламбсдорф в пловдивския квартал „Столипиново“, съобщиха от Дарик от общинската администрация. Причина за това е изпуснат самолетен полет.

Александър Граф Ламбсдорф, член на Европейския парламент и зам.-председател на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа ще посети  утре пловдивския квартал „Столипиново“.  Там той ще се срещне с представители на фондация „Рома-1995“ и ще направи опознавателна обиколка на района.

„Ще го посрещнем на ул.“Ландос“ и от там пеша ще минем по „Елба“, за да види човекът как живеем тук“, заяви за Дарик радио шефът на фондация „Рома-1995“ Антон Карагьозов. Той уточни, че не се предвиждат никакви по-специални мероприятия и приготовления за посещението на госта.

Александър Граф Ламбсдорф, който е и водач на листата на Германската свободна демократическа партия (СДП) за предстоящите европейски избори, пристига на посещение в България. Той ще бъде придружаван от д-р Йоахим Щамп, заместник- председател на групата на СДП във федералния парламент на провинция Северен Рейн-Вестфалия и говорител по интеграционната политика на групата. Двамата идват в България по покана на Фондация за свободата „Фридрих Науман“.

Планираните за този следобед посещения на Александър Граф Ламбсдорф в Столипиново и община Пловдив, за среща със зам-кмета Георги Титюков, ще се проведат в петък.