Откриват рали Хеброс с италианско преследване
Откриват рали Хеброс с италианско преследване / netinfo
С италианско преследване на Коматевския възел ще започне идния петък 37-то Международно рали Хеброс, обяви днес директорът на състезанието Юри Славов. За втори път в България се прави подобна надпревара, като в нея две коли се състезават едновременно на трасето по едно и също време. Общо 35 екипажа ще се включат в тазгодишната надпревара, като всички отсечки, през които минават състезателите, ще бъдат затваряни един час преди началото на старта.

Тази година в маршрута на ралито има и две напълно нови отсечки, това са Перущица-Скобелево и Бряновщица-Брестовица. След дългогодишно отсъствие в състезанието са върнати и трасетата Здравец и Асеновград.

Откриването на ралито ще стане от 17 часа на 30 май, на централния площад, където на специална сцена всички коли ще бъдат представяни в обратен ред. След италианското преследване на Коматевския възел участниците в надпреварата ще се върнат на мястото на откриването, откъдето ще потеглят в събота сутринта за следващия етап. Състезанието завършва в неделя, като награждаването е предвидено за 14 часа, отново на площада.

Тази година рали Хеброс носи точки само за източноевропейския шампионат, като коефицентът на състезанието е 5.