Откриват обновената зала в Спортното училище
Откриват обновената зала в Спортното училище / netinfo
Реконструираната зала по лека атлетика в Спортното училище, която се стопанисва от общинско предприятие „Пловдив спорт”, ще бъде открита днес.

119000 лв. осигури общината за нова тартанова настилка, която отговаря на съвременните изисквания за лекоатлетическите съоръжения. Обновената зала разполага с писта с 5 коридора, сектори за овчарски и за троен скок , за хвърляния и коридор за обща физическа подготовка. Към нея има треньорски стаи, съблекални и силов път.

В тази зала провеждат подготовка световната шампионка за девойки Тезжан Наимова, олимпийската шампионка Тереза Маринова и състезателят на овчарски скок Спас Бухалов.

До 20 ноември трябва да приключи и основния ремонт на тренировъчната зала по баскетбол в спортен комплекс "Пловдив", където словенска фирма ще положи изкуствена настилка и ще подмени отоплителната инсталация.

До края на годината предстои и ремонт на трибуните на Гребната база и монтаж на козирка. Осигурени са средства и за подмяна на част от осветлението на Гребния канал.