Откриха ски сезона и на Копривките
Откриха ски сезона и на Копривките / http://skikoprivki.com/

Наред с Пампорово и Банско в най-близкия до Пловдив зимен курорт в парк "Родопи" - "Копривките" официално бе открит ски сезона. Заради липсата на естествен сняг на „Копривките“ към момента е отворена само малката писта - плацът за начинаещи, който е обработен с изкуствен сняг. Това каза собственикът на съоръжението Димитър Николов.

Съоръжението разполага със ски гардероб при 20 лева за карвинг комплект на ден и 12 лева карта за влек за възрастни. Комплектът за деца е 15 лева, а съоръженията - 10. С наклона и изложението си пистата на „Копривките” е изключително подходяща за начинаещи скиори.

И тази зима учители ще въвеждат желаещите в белите спортове срещу 25 лева на час. От Планинската спасителна служба напомнят, че в планината се ходи с топли дрехи и зареден телефон. В района на парк „Родопи“ през целия сезон ще дежурят доброволци, оборудвани с необходимата техника за издирване и транспортиране на изгубени и пострадали туристи. Пистите около хижа "Здравец" все още са без сняг, официалното откриване на сезона там ще бъде на 1 януари.