Откриха Родопския драматичен театър и Девинската болница
Откриха Родопския драматичен театър и Девинската болница / dariknews.bg/ архив

Днес има две добри новини за Родопите и за родопчани, заяви депутатът и зам.-председател на ПГ на КБ Дора Янкова във връзка с дневния ред на заседанието на МС, чиято първа точка е откриване на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов. Янкова припомни, че до закриването на театъра се е стигнало след 4 години реформа.

„Обещанието на правителството и Пламен Орешарски, на КБ, беше категорично, че тази несправедливост ще я отстраним, и днес е факт”, допълни народният представител.

Дора Янкова обясни, че на територията на Смолян има 25 млади актьори, заедно с това и актьори от школата на стария драматичен театър. „Има енергия, настроение в града, има радост, защото смятаме, че родопският дух и култура винаги са били необходими на хората за живота в планината”, каза тя.

Според нея е щастливо съвпадение, че днес отваря врати и Девинската болница. „Вчера беше сключен договорът със Здравната каса - 11 здравни пътеки, като предстоят още договори, формират се екипите. Има справедливост за хората в трите общини, Доспат, Борино и Девин.

Когато има отношение към хората, когато има воля, може да има подкрепа и от правителството, и от местните хора. Нещата се случват. Това са добри новини, от които имаме нужда, това е отношение към родопчани”, заключи Янкова.