/ район Северен

Готов е осмият паркинг, изграден на територията на район „Северен” и четвърти по ред за 2019 година по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив. Лентата прерязаха кметът на района Ральо Ралев, заедно със заместниците си Лариса Кътова, д-р Красимир Асенов и Калоян Георгиев

За първа пролет облагородиха къта за отдих „Моливчета” в „Северен”

Паркингът се намира в междублоковото пространство на бул.”България”№41-43. Изградени са 21 на брой места за паркиране, като 3 от тях са за хора в неравностойно положение. Площта на новия паркинг е 800 кв.м.

Ремонтните дейности включиха фрезоване на старата асфалтова настилка, демонтиране на съществуващите пътни ивици, полагане на основа от трошен камък, полагане на неплътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см, и върху него полагане на плътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см.

Поредният общински паркинг заработи в "Северен"

Освен асфалтирането, всички улични и градински бордюри са подменени, а вазите около съществуващите дървета са оформени. Положена е хоризонтална маркировка и са монтирани антипаркинг скоби Общата стойност на инвестицията възлиза на 45 000 лв., а броят на отдадени места в район „Северен” до момента възлиза на 282 броя.