Откриха чартърния сезон на летище Пловдив
Откриха чартърния сезон на летище Пловдив / снимки: Кирил Кирилов

57 пасажери слязоха от първия полет "Москва - Пловдив - Москва" на летище Пловдив. Самолетът пристигна в 14.10 часа - с 40-минутно закъснение, поради неблагоприятните метеорологични условия в Москва. Полетът е на втората по големина руска авиокомпания S7.

Пътниците бяха посрещнати с погача и мед от служители на авиопорта. Всеки получи и коледен подарък. Заедно с пасажерите и 7-членния екипаж пристигна и говорителят на руската въздушна компания Кирил Алябин.

С полета от Москва беше открит и чартърният сезон на летището. Тази зима се очакват около 100 полета - основно от Русия. Има чартър и от Дъблин, който е договорен с чешки авиолинии.

Откриха чартърния сезон на летище Пловдив
netinfo

Летище Пловдив в момента преговаря и с други нискотарифни авиолининии. Според изпълнителния директор Дойчин Ангелов работата с партньорите от Русия се развива, а до три месеца ще се открои и дестинация към Западна Европа. В момента се създава сдружение на общини, всяка от които има интерес за развитие на летището, допълни Ангелов.

На откриването на чартърния сезон присъстваха зам.-министърът на транспорта Камен Кичев, областният управител Иван Тотев, кметът на Пловдив Славчо Атанасов, бизнесмените Любозар Фратев, Радослав Бозуков, депутати и представители на градската администрация.