Отказаха евтина продажба на имот в суперцентъра
Отказаха евтина продажба на имот в суперцентъра / netinfo
Общинският съвет отказа да продаде евтино 100 кв.м. своя съсобственост на двама частници, поискали да изкупят ½ идеална част от двор в суперцентъра на Пловдив. По предложение на правната комисия съветниците вдигнаха 4 пъти предложената от зам.-кмета Петко Атанасов продажна цена на имота на пресечката на улиците “Одрин” и “Г.М. Димитров”.

Ако искат да изкупят общинския дял, съсобствениците Георги Шишков и Невена Недева трябва да платят левовата равностойност 150000 евро, вместо първоначално предложените 95000 лева. Ако откажат, има и обратната опция – общината да изкупи частния дял и при строителство ще получи минимално обезтенение около 400 кв.м., каза председателят на правната комисия Дани Каназирева.

Продава се не земя, а разгърната застроена площ и тя в случая е 1125 кв.м., обясни Даниела Желязкова от ДСБ. Така – уточни тя - единичината цена на кв.м., която гласува Общинският съвет, е 300 евро при пазарна цена в същия район около 450 евро. При това сметката е направена по стария устройствен план, който предвижда двуетажно строителство, а по новия е заложено 6-етажно. За пръв път се държахме като собственици на общинската собственост, а не като комисионери, коментираха съветници.