падащи предмети
падащи предмети / netinfo
Сградата до езерото Клептуза във Велинград бе отцепена днес с предпазни заграждения заради падащи от нея отломки.

Занемарената от години постройка вече е обградена от двете страни, за третата това предстои, защото днес са попречили паркирани автомобили, съобщиха от курортната община. Освен това са поставени нови предупредителни табели. Досегашните предупреждаваха за риска от падащи предмети, но само на български, новите са и на английски.

опасна сграда
netinfo

Емблемата на Велинград отдавна е в занемарен и отблъскващ за туристите вид, но след като сградата остава в последните години без наематели, започва да се руши. Тя е собственост на общината. В парка около естественото природно водно огледало не липсват и други проблеми – прогнили дървени платформи навътре във водата с всички рискове някой от посетителите да пропадне през чупещите се дъски. Във водата пък е пълно с отпадъци, а по повърхността ѝ плуват миришещи неприятно петна от блатна растителност.

Клептуза
netinfo

Засега обаче общината може да си позволи само палиативни грижи. Тоест – да се погрижи някой да не пострада. За повече са нужни средства, които при сегашното финансово положение на местната хазна трудно може да бъдат намерени. Очаква се въпросът да бъде повдигнат на следващата сесия на Общинския съвет и да се търси трайно решение.